Začetek

Mojo prvo zaposlitev sem si našel od doma. Imel sem nekaj Skype intervjujev in tehnični test. Tako sem dokazal, da sem sposoben in da pašem v njihovo firmo. Z delom sem začel en teden po tem ko sem prišel v London in 3 tedne od sprejema pogodbe, se pravi 17.11.2014.

O podjetju

Delal sem v podejtju Motion Picture Solutions, ki se ukvarja s post produkcijo in distribucijo filmov za kina. Zaposlenih je bilo približno 100 ljudi, katerim skupni cilj je bil digitalizirati kino. Namreč v kinih še sedaj po nekod uporabljajo trakove, dan danes pa se to spreminja.

Prvi projekt

Delal sem v pisarni s še 8 drugimi razvijalci, s katerimi smo skupaj skrbeli za programsko opremo, ki se je uporabljala znotraj podjetja. Moj prvi projekt, ki sem ga prevzel, je bil bil sistem za sprejemanje emailov. Projekt sem razvijal sam. Vsak teden sem imel sestanek z managerjem in uporabniki sistema, s katerimi smo se probali ugotivi naslednjo stvar za implementacijo.

V tem sistemu so lahko zaposleni lahko hitreje našli relevantne informacije saj je bil močno povezan z ostalimi projekti, ki jih je firma izvajala.

Zaradi zaposlitve dodatnega programerja sem imel možnost zamenjave projekta ali da ostanem na istem. Projekt na katerem sem delal ni bil lahek za vzdrževat in niti zabaven, zato sem se odločil, da bom raje zamenjal.

Drugi projekt

Drugi projekt je bil napisan s strani istega programerja, ampak se je videlo, da je imel na tem drugem projektu več izkušenj zato je bilo vzdževanje dosti lažje. Sama ideja ni bila tako zanimiva kot na prvem ampak delo je bilo dosti bolj sproščeno.

Imel sem eno tedenske sestanke z managerjem in zaposlenimi iz financ. Vsak teden sem prestavil napredek, nato pa smo diskusirali strategijo za razvoj v naprej. Sestanke sem običajno vodil jaz, včasih pa tudi moj manager.

Kultura podjetja

Glede na to da je bilo 100 ljudi na firmi, je bilo vzdušje zelo sproščeno. Ker smo se ukvarjali s filmsko industrijo za kina… smo seveda imeli svoj kino (pravzaprav 4 ampak samo eno “pravo”). 1x na mesec smo imeli organiziran “Cinema Night” (Kino noč), kjer smo lahko zaposleni šli zastonj v kino s sodelavci. Poskrbljeno je bilo za poslastke in za piva! V kino nas je običajno prišlo okrog 15. Najboljša stvar tega kina pa je bila, da smo zaposleni vsak mesec dobili seznam filmov, kjer smo lahko glasovali kaj bi radi gledali. V kinu sem gledal vse od filmov, ki so bili izdani na enak dan pa do risank iz 90-ih.

Splošno se mi je zdelo, da smo se dosti družili na tej firmi ali pa se mi je zgolj zdelo ker sem glih prišel na sezono dogodkov - 10. obletnica firme, božič in novo leto. Dogodki so bili res super organizirani.

Čudni angleži
Ena izmed iger na božični zabavi.

Zaključek

Projekt kateriga sem prevzel mi ni podal izziva zato sem se v službi nekoliko dolgočasil, lokacija podjetja (na drugem koncu mesta) mi tudi ni ustrezala. Zato sem se odločil, da bom na nekaj ponudb odpisal. Tako sem si našel naslednjo službo