Začetek

Po nekaj mescih v MPS (prva zaposlitev) sem se odločil, da pogledam če je možno, da dobim kakšno zaposlitev, ki bo bolj zanimiva, boljše plačana in večji izziv. Odpisal sem na nekaj ponudb, si zagotovil nekaj interview ter se zmenil za termine.

Eno izmed podjetij, ki je uporabljalo zanimive tehnologije kot je React in ES6 je bilo podjetje In The Window za katerega sem se kasneje tudi odločil. Prva faza je bila telefonski pogovor, ki sem ga opravil dobro. Naslednja faza je bila tehnična naloga, ki sem jo moral rešiti od doma. Nalogo sem rešil isti večer kar je njim zelo olajšalo odločitev, saj so videli, da sem zagret za delo.

Z opravljenim kvizem sem si zagotovil interview z Mike-om in Will-om, ki sta poskušala ugotoviti ali bom pasal v firmo. Mislim da smo se zelo ujeli saj me je Rani (Direktor podjetja) takoj po interview-ju vprašal kdaj lahko začnem delat.

Z delom sem začel čez približno 4 tedne, 18.5.2015.

O podjetju

Podjetje In The Window se ukvarja s socialnim omrežjem za notranje oblikovalce. Gradimo socialno omrežje kjer lahko oblikavlci na lahek in intuitiven način predstavijo proces oz. zgodbo za njihovimi produkti. Oblikovalci morajo biti povabljeni da lahko ustvarjajo svoje “zgodbe” zato je kvaliteta vsebine boljša kot na ostalih socialnih omrežij. Uporabniki se lahko registrirajo tudi sami, vendar nimajo možnosti ustvarjanja svojih zgodb, lahko pa komentirajo in sestavljajo kolekcije.

Zaposlenih nas je okrog 10. Smo ekipa programerjev, marketerjev in dizajnerjev.

Spletna stran

Ko so me zaposlili je glaven produkt podjetja bila spletna stran na kateri so dizajnerji lahko komunicirali s pomočjo kolekcij, chata, zgodb in komentarjev. Bila je napisana v ogrodju, ki nas je opočasnjeval pri nadaljnem razvoju in vzdrževanju strani zato smo se odločili da uporabimo tehnologijo React, ki so jo pred kratkim napisali pri Facebook-u. Bilo je zelo zanimivo saj sem naučil uporabljat dokaj novo in zelo popularno tehnologijo, ki mi bo definitivno pomagala v prihodnosti.

Stran smo v celoti napisali v Reactu ter dodali nekaj novih elementov. Medtem je Facebook izdal še React-Native ogrodje za grajenje mobilnih aplikacij s spletnimi tehnologijami, ki so nam bile dobro poznane. Tako smo dobili zelo učinkovito način, da zgradimo aplikacijo.

Mobilna aplikacija

Mobilno aplikacijo smo 4je programerji brez kakršniga koli pred znanja iOS (operacijski sistem za iPhone) napisali v približno 2.5 mesecih. Ima iste funkcionalnosti kot spletna stran.

Aplikacijo smo izdali nato pa smo se lotili popravkov in prilagajanje iste aplikacije za tablice. Nova verzija za tablice iPad bo izšla v Decembru 2015.

Zaključek

Oboje, spletna stran in aplikacija sta bili super izkušnji saj sem se v obeh primerih naučil ogromno.