Petek

Julija sta na obisk prisla k meni dedek in ati. Prisla sta za slabe 4 dni, od petka do sobote in to na vikend dirke Formula 1 v Silverstone-u! Prispela sta precej pozno, okrog 21:00 nato pa smo se direktno odpravili proti domu. Prinesla sta domaci crni kruh in meso iz tunke, ki iskreno v Londonu zelo pase (joj angleska hrana!).

Sobota

V soboto smo se sprehodili malo po centru in nato do Camden marketa, kjer si je dedek privoscil polski hot-dog, ati mehiski burito jaz pa lebanonski hummus. Hummus je lebanonski namaz narejen iz čičerike. Zelo je okusen. Sli smo tudi v nakup da se pripravimo na nedeljo, dirko F1!

Sobota-London-druzina

Nedelja

Od doma smo se odpravili ob 6:45, od Victoria postaje pa ob 7:30. Peljali smo se priblizno 2 uri z Avtobusom, slo je brez problemov. Anglezi so okrog dirkalisca zaprli vse avtoceste iz silverstone-a in jih preusmerili proti dirkaliscu. Bilo naj bi okrog 150.000 ljudi! To je vec kot najvecji fuzbalski stadijon na svetu! Po dirki so vse avtoseste iz silverstone-a bile preusmerjene za promet iz dirkalisca. Noro!

Ker smo en dan prej naredili plan in si na googlu pogledali pozicije, kjer bi se splacalo postavit, smo se takoj, ko smo prisli na te dirkalisce odpravili na sprehod ob progi. Prilagam video


Ena izmed lokacij na katerih smo bili.

Zmagal je Hamilton ki je celo dirko vodil. Ferrarija sta imela zelo veliko smolo v zadnjih dveh krogih, ko je obema pocila guma. Dirka sama po sebi je bila dobra, program pa tudi. Cel dan so namrec bile dirke, od Formule 3 do Porsche cup in se ena(?). Istocasno se je odvijal tudi air show.

Sobota-London-druzina

Ponedeljek

V ponedeljek sem jaz delal, ona dva pa sta se sprehajala po mestu. Skupaj smo sli na kosilo v neko fajn Italijansko restavracijo, od tam pa sem ju pospremil do perona. Imela sta rahlo zamudo, ampak veliko sreco, saj je sodelavec potoval isti cas na istem letaliscu (Gatwick) in so bile zamude tudi do 3h zaradi pocene gume na nekem letalu!

Vikend je bil 👌