V prejšni objavi sem opisal okvirne plane za potovanje, ki ga začenjam danes. V zadnjih nekaj tednih sem plane precej dodelal… Odpravljam se v 6 “držav”: ZDA, Japonska, Južna Korea, Hong Kong(Kitajska), Vietnam in Indonezijo na Bali.

Postaja #1 - ZDA

Amerika, dežela masivniga kapitalizma in slabih socialnih pogojev (haha to bi bili ziher jezni če bi kdo rekel, ampak ni ga čez slovenske pogoje). Kakorkoli… V ZDA ostajam slabih 13 dni, od 20.10 do 1.11, planirane pa imam obiske treh mest:

Minneapolis (20.10 - 23.10), kjer se bom udeležil poroke Grega in Kriste, prijatelja, ki sem ju spoznal v Londonu na odbojki. Ona dva sta v bistvu razlog zakaj sploh grem na to potovanje - poroka je bila prava motivacija.

San Francisco (23.10 - 26.10), kjer bom po vsej vrjetnosti obiskal par slovencev, zraven pa si še ogledal tehnološki center sveta. Iz Silicijeve doline, ki je v San Francisku namreč prihaja največ tehnoloških podjetij, kot so Google, Facebook, Microsoft, …

Los Angeles (26.10 - 1.11), kjer bom obiskal dva Ptujčana, Vrabla in Frajnkoviča (od Frenkija babica je baje hotla dat pecivo za zraven, ampak nimam placa!)

Postaja #2 - Japonska

Japonska, dežela efektivnosti in povsem različne kulture od naše - ok več o tem ko bom dejansko tam… plani pa so da začnem v Tokyo (1.11) končam pa v Hiroshimi (12.11), kar z drugimi besedami pomeni, da začnem na vzhodu Japonske in imam 12 dni da pridem na zahod.

Na Japonskem se mi pridruži moj soustanovitelj podjetja Enso - Tom, ki bo z mano vseh 12 dni.

Postaja #3 - Južna Korea

V Seoul prihajam 12.11 odhajam pa zgolj nekaj dni po tem - 15.11. Pridruži se mi bivši sodelavec iz Eurostara Kye. Iskreno, sploh nevem kaj naj pričakujem od Južne Koreje, Kye pa tudi ne… slabo ziher nebo!

Postaja #4 - Hong Kong

Z sodelavcem Kye-em nadaljujeva skupaj iz Seoula v Hong Kong, kjer bova preživela slab teden (15.11 - 21.11). Imava veliko prednost, kajti Kye-evi starsi prihajajo iz Hong Konga, on prihaja iz Londona, ampak vseeno govori mandarinščino (jezik, ki se uporablja na kitajskem)

Postaja #5 - Vietnam

Po zaključenem Seoulu in Hong Kongu se s Kye-em odpravljam v Vietnam kjer ponovno srečam soustanovitelja Toma. Natančneje, odpravljam se v Ho Chi Minh (ali nam bolj znano ime Saigon). Podobno kot pri Kye-u, Tomovi starši prihajajo iz Vietnama, on pa je sam odrastel na Češkem, kar pomeni, da imam spet srečo, saj Tom govori Vietnamsko(?).

Vietnam bo izmed vseh destinacij najbolj delavna lokacija, saj bom skupaj z mojim soustanoviteljem, ki je Vietnam že raziskal saj živi tam od Januarja.

Postaja #6 - Bali

Nenadno, sva se nekaj dni pred mojim odhodom odločila s Pauline, da se dobiva na Baliju, ki je približno na polovici poti med Vietnamom in Brisbaneom, kjer živi Pauline. Tam bova ostala od 26.11 - 3.12.

Danes je tudi Paulinin rojstni dan - želim ji vse najboljše in komaj čakam da jo vidim 🎂.

Zaključek

Po končanem Baliju se odpravljam nazaj v Vietnam, kjer bom nadaljeval delo s Tomom, možno pa je, da še skočim v sosednjo državo Kambodžo, kjer bo ob istem času kolegica Nuša.

Definitivno se vračam domov pred božičem, saj nočem zamuditi največjega družinskega dogodka v letu. 🎄