Iskanje pogodbe

Po nekaj mescih dela na daljavo sem se odločil, da bom poiskal pogodbo v Londonu. Dokler sem v mestu je to potrebno izkoristiti, delo na daljavo pa bom lahko prakticiral kadarkoli in kjerkoli bom. Tako sem se na začetku augusta odločil, da začnem iskati pogodbe. Začelo se je z iskanjem potencialnih podjetij, ki se ukvarjajo z dejavnostjo, ki me zanima, s tehnologijo katero lahko delam in me prav tako zanima. Planiranih sem imel nekaj intervijuev vendar preden sem se uspel s vsemi srečati sem že sklenil pogodbo s Eurostarom. Ponujali so super ekipo, plačilo in delovne pogoje.

O podjetju

Eurostar je podjetje, ki se ukvarja z železnicami in vlaki. Precej podobno slovenskim železnicam vendar ni lokalno angliji. V osnovi je namreč francoska firma, ki ima železnice po velikem delu severo zahodne evrope. Pisarne imajo v Parizu, Bruslju, Londonu in drugih mestih v katerih operirajo. Oddelek za razvoj je v Londonu - 20 minut od mojiga noviga doma.

Kaj počnem?

Dan danes se ogromno kart za vlake proda preko spleta. Jaz sem del 12 članske ekipe, ki izdeluje spletno stran, kjer lahko uporabniki kupijo karte. To ekipo sestavljajo grafični oblikovalci, eksperti za uporabniško izkušnjo, poslovni analist, vodja produkta, testerji in razvojni inžinirji. Sam spadam med razvojne inžinirje. Inžinirji sestavljamo večinski del ekipe in s pomočjo ostalih članov ekipe posodabljamo spletno stran, kjer uporabniki zaključujejo nakupe kart.

Pogodbo za delo sem sklenil za 6 mesecev in delo končujem 17. februarja. Dva dni pred rojstnim dnevom! Ni pa nujno! Mogoče mi bodo ponudili podaljšanje. Za enkrat je super, izkušnja za življenjepis pa je tudi neprecenljiva, saj delam z najboljšimi ljudmi na mojem področju z najbolj naprednimi tehnologijami.

– Objava urejena 18 Jun. –

Pogodbo sem se odločil podaljsat dokler se ostanem v Londonu, kajti delo je prevec vredu, da bi ga zavrnil dokler sem tukaj.